Esenlerden Suruç'a kardeşlik iftarı

Esenler Belediyesi, kardeş şehri Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde binlerce kişiyi iftar sofrasında bir araya getirdi.

Esenlerden Suruç'a kardeşlik iftarı
GİRİŞ 20.06.2017 12:34 GÜNCELLEME 20.06.2017 12:34
ÖNEMLİ KONULAR

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Biz, tekiz ve tek milletiz. Bu toprakların çocuğuyuz. Bu toprakların düşmanlarıyla birlikte mücadele etmeye her zaman hazırız" dedi.

Esenler Belediyesi ve Suruç Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Kardeşlik İftarı'na Suruç halkı büyük ilgi gösterdi. Suruç Meydanı'ndaki iftar programına; Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ferhat Sinanoğlu ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ile yaklaşık 3 bin Suruçlu katıldı.  

GÖNÜL SOFRASINDA İFTAR HEYECANI

Grup Kıyam'ın konseri ile başlayan programda Esenler Belediyesi tarafından getirilen yemekler dağıtıldı. Ezanın okunmasıyla birlikte hep birlikte oruçlar açıldı. Programda ilk sözü Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna aldı. Esenler Belediyesi ile Suruç Belediyesi'nin mesafeleri aradan kaldırarak, kardeşliğin güzel bir örneğini sergiledikleri ifade eden Vali Tuna, “Kişi sevdiği ile beraberdir, hem dünyada hem ahrette inşallah.

Biz de Ramazan-ı Şerif'i fırsat bilerek sevdiklerimizle birlikte gönül soframızda iftar heyecanımızı paylaşıyoruz. Birbirimizi sevmekten başka bir ücret istemeyen  Peygamber'in ümmeti olarak, kardeşliğimiz kusursuz olmalıdır. Nitekim kardeş belediyeler olan Suruç ve Esenler, gönülden gönüle giden ince yolda kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirerek bu gönül mirasına sadakat göstermişlerdir” şeklinde konuştu.

BU BİR GÖNÜL KÖPRÜSÜDÜR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak şunları söyledi:

“Bugün Suruç meydanındayız. Esenler Belediyemizin, Belediye Başkanımız Tevfik Göksu’nun düzenlemiş olduğu iftar programında buluşuyoruz. İnancımız gereği kardeşiz, aramızda binlerce kilometre olsa da kardeşiz. İşte hassasiyet budur. Bu hassasiyet şu anda Suruç meydanında yaşanıyor. Bu bir gönül köprüsüdür, bir sevgidir, bir hissedebilme olayıdır. Amaç budur, bu da sağlanıyor. Zaten Ramazan ayı yardımlaşma ayıdır, bereketin, paylaşmanın doruğa çıktığı bir aydır.”

BİZ, TEKİZ VE TEK MİLLETİZ

Suruç halkının her şeyin en güzeline layık olduğunu belirten Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ferhat Sinanoğlu da, kardeşliğimizin, birliğimizin ve beraberliğimizin daim olması temennisinde bulundu. Kardeşlik İftarı'na katılan Suruçlulara hitap eden Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, onbir ayın sultanı Ramazan'ın bereketini Suruçlu kardeşleriyle birlikte yaşadıklarını ifade etti. 

Esenler ve Suruç'un kardeş şehirler olduğunun altını çizen Başkan Göksu, “Bu kardeşliğimizin sadece meclis kararlarıyla alınmış bir kardeşlik olmadığını, bunu gerçekten bir paylaşımcılık ve birliktelikle inşa edilebileceğimiz için buradayız. Tabi sadece iftar sofralarında burada buluşmuyoruz. Aynı zamanda Suruç’un hem ekonomik anlamda kalkınmasına hem de fiziki kalkınmasına katkı sağlayabileceğimiz bir takım çalışmalar yapıyoruz.

Bu çalışmalarımızla beraber bu gördüğünüz etkinlikleri de yapıyoruz. Biz Suruç’taki kardeşlerimizin her birinin derdini derdimiz olarak görüyoruz. Her birinin sorununu sorunlarımız olarak görüyoruz. Bunların çözülmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye’de maalesef yıllarca kötü bir duvar örülmeye çalışıldı. Toplumun bir kesimini ötekileştirmek istediler. Oysa bizim toplumumuzda öteki yoktur.

Biz, Kürt’ümüzle, Türk’ümüzle, Acem’imizle tekiz ve tek bir milletiz, bu toprakların çocuğuyuz. Bu topraklarda yaşamaya, bu toprakların düşmanları varsa birlikte mücadele etmeye her zaman hazırız. Her zaman da hazır olduğumuzu gösteriyoruz ve bu gün de, burada, bu kardeşlerimizle bu birlikteliği bu sofrada göstermiş oluyoruz” dedi.

Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ferhat Sinanoğlu ile Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu,  Teravih Namazı'nı Suruç Ulu Camii'nde birlikte kıldılar. Namazın ardından cemaate meyan kökü şerbeti dağıtıldı. Kaymakam Sinanoğlu ve Başkan Göksu, kendilerine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla bir süre sohbet ettiler. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL