Bayramda tatlıyı düşünmeyin!

Bayrama sayı günler kala herkesi bir telaş aldı. Hanımlar ise ziyaretler sırasıda gelecek olan misafirlere ‘Ne ikram etsem?’ sorusunun yanıtını aramaya başladı.

Bayramda tatlıyı düşünmeyin!
GİRİŞ 22.06.2017 09:15 GÜNCELLEME 22.06.2017 09:15
ÖNEMLİ KONULAR

Ramazan Bayramı öncesinde hem pratik hem de lezzetli tatlı tarifi arayanlar için bu haberimiz ilaç gibi gelecek. Kısa sürede hazırlanan birbirinden enfes 4 tatlı;

1. Çikolatalı muhallebi

1 litre süt
1,5 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı pirinç unu
1 çorba kaşığı un
1 adet kare çikolata
Süt, şeker, kakao, un ve pirinç unu kıvam alana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Ateşten alındıktan sonra kıyılmış çikolatalar, muhallebiye eklenir. Çikolata eklendikten sonra tencere yeniden ocağa alınır. Çikolatalar eridikten sonra muhallebiler tabaklara bölüştürülür. Muhallebinizi soğuk olarak ikram edin.

2. Baklava yufkasında kadayıf sarma

6 adet baklava yufkası
300 gram taze kadayıf
250 gram tereyağı
Ceviz
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Öncelikle şerbet hazırlanır. Su ve şeker yaklaşık 5-6 dakika kaynadıktan sonra şerbete limon suyu eklenir. Şerbet ağırlaştığında altı kapatılır. Eritilen 4-5 yemek kaşığı tereyağı, kadayıfların üzerine dökülür. Kadayıf ve yağ iyice harmanlanır. Ardından baklava yufkası serilir. Üzerine eritilen tereyağından biraz gezdirilir. İçerisine kadayıf ve ceviz yerleştirilir. Yufka rulo olarak sarılır ve ardından 2-3 parmak genişliğinde dilimlenir. Kadayıf sarma 185 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirilir. Fırından çıkartılan kadayıflara ılık şerbet dökülür.

3. Etimekli tatlı

1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti İçin;
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi İçin:
1 kg süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 adet yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
1 su bardağı toz krem şanti
Üzeri İçin;
Antep fıstığı veya hindistan cevizi
Toz krem şanti hariç diğer muhallebi malzemeleri göz göz olana kadar pişirilir. Pişen muhallebi soğuması için kenara alınır. Diğer taraftan ise şerbeti kaynatın. Etimekleri arzu istediğiniz bir kaseye dizin. Üzerine şerbeti gezdirin. Etimekler şerbeti çekene kadar 10 dakika kadar bekleyin. Soğuyan muhallebiye toz krem şantiyi ekleyin ve çırpın. Etimeklerin üzerine muhallebiyi yayın. Üzerini Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyin. Tatlınızı 4-5 saat dolapta beklettikten onda servis edin.

4. Milföy baklava

12 tane milföy hamuru
Ceviz veya fındık içi
50 gr margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
1,5 bardak su
1,5 bardak şeker
1 çay kaşığı limon suyu
Öncelikle şerbet kaynatılır ve ılınmaya bırakılır. Milföylerden 6 adedi açılmaya bile gerek kalmadan tepsinin altına dizilir. Ardından milföylerin üzerine ceviz ya da fındık serpilir. Kalan 6 adet milföyde üste yayılır. Isıtılan yağlar kesilip şekil verilen hamura dökülür ardından 180 derecede yaklaşık yarım saat pişirilir. Fırından çıkarılan baklavaya ılık şerbet dökülür.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL