Beyoğlu'nda 5 bin kişilik dev iftar!

Kur'an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi’nde yaklaşık 5 bin vatandaş Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında buluştu.

Beyoğlu'nda 5 bin kişilik dev iftar!
GİRİŞ 22.06.2017 11:33 GÜNCELLEME 22.06.2017 11:40

Programa katılarak vatandaşlarla birlikte orucunu açan Başkan Demircan, “İnşallah Cenab-ı Allah bu gecenin yüzü, suyu hürmetine bütün Beyoğlu’na ve İslam alemine rahmetiyle muamele eder.” dedi.

Beyoğlu Belediyesi, Kur'an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni düzenlediği iftar programı ile kutladı. Okçular Vakfı’nda gerçekleştirilen programa; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız ile AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş’un yanı sıra yaklaşık beş bin vatandaş katıldı. İlahi dinletisi ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, vatandaşlar vakfın bahçesine kurulan yer sofralarının etrafında bir araya gelerek Ezanın okunmasıyla birlikte oruçlarını açtı. Kadir Gecesi’ne özel sohbetlerin yapıldığı programda Kadir Gecesi’nde yapılan ibadetlerin önemine ve kazanımlarına dikkat çekildi.

ANLAMLI BİR GECEDE ANLAMLI BİR MEKANDAYIZ

Beyoğlu’nda Kadir Gecesi münasebetiyle düzenlenen programda binlerce vatandaşın hep birlikte oruçlarını açmalarının yanı sıra edilen dualara da hep bir ağızdan katıldıkları bir ortam oluştuğunu ifade eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Bu rahmet, bereket ve bin geceden hayırlı ve anlamlı gecede yine anlamlı bir mekandayız. Burası Okçular Tekkesi’nin bulunduğu yer. Okçulara hizmet eden bir mekan, tasarımıyla imalatıyla özel bir mekan. İnşallah Cenab-ı Allah bu gecenin yüzü, suyu hürmetine bütün Beyoğlu’na ve İslam alemine rahmetiyle muamele eder. Ramazan Bayramı dostluklar içinde geçsin. Herkese bütün dünyamızın da bayram kadar güzel olduğu bir ömür temenni ediyorum” dedi.

MÜBAREK KADİR GECESİ’Nİ VE RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLUYORUM

İnsanların önemli günlerde birlik ve beraberlik içinde bulunmalarının çok güzel olduğunu dile getiren Ayşe Ataç da, “Ümmet-i Muhammed’e hayırlı olsun Rabbim herkesin oruçlarını ve niyetlerini kabul eylesin. Şu güzelliği de daim eylesin. Oralara gitmedik ama burası Kabe’yi anımsatıyor. Herkesin Mübarek Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

MEMLEKETİMİZE HAYIRLAR GETİRSİN İNŞALLAH

Ramazan Ayı’nın maneviyatına uygun olarak Kadir Gecesi’nde de hep birlikte oruçlarını açıp dualarını ettiklerini belirten Mehmet İnan ise, “Çok güzel bir duygu halkın içinde milletle birlikte olmak, Tüm memleketimize insanlar alemine hayırlar getirsin inşallah. İslam alemi her sene ne hikmetse bayrama girerken buruk, üzüntülü içinde giriyoruz, diğer İslam ülkelerindeki olaylardan dolayı bu bayramda da öyle maalesef. İnşallah bu bayram hayırlara vesile olsun” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL