Oruçlarını siren sesiyle açıyorlar

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde vatandaşlar iftar açmak için 50 yıldır top sesi değil siren sesi bekliyor.

Oruçlarını siren sesiyle açıyorlar
GİRİŞ 14.04.2021 09:45 GÜNCELLEME 14.04.2021 10:15 KAYNAK İHA

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde yaklaşık 50 yıldır süren gelenek ile vatandaşlar iftar sofrasına top sesiyle değil, siren sesi ile oturuyor. İlçede iftar topu yerine savaş yıllarından kalan siren kullanılırken, siren sesinin belediye hoparlöründen yankısı ile tüm ilçe iftar sofrasına oturuyor.  

22 YILDIR SİREN İLE O İLGİLENİYOR

Çocukken geçirdiği bir rahatsızlık sonucu boyu kısa kalan belediye personeli Eşref Sarıkurt tarafından 22 yıldır kullanılan sirenin sesi ilçedeki hoparlör sistemi ile tüm ilçede yankılanıyor. Çevirme kolu, ana gövde ve ayaklardan oluşan siren ile Bigadiç'in oruç tutmaya ve oruçlarını açmaya bu Ramazan Ayı'nda da devam edildiğini söyleyen Eşref Sarıkurt, "22 yıldır Bigadiç Belediyesi'nde çalışıyorum. Vatandaşlarımız bu tarihi sirenle oruçlarını açıyorlar" diye konuşarak, tüm Bigadiçlilerin Ramazan'ını kutladı.   

BU UYGULAMA SADECE BALIKESİR’DE

Bigadiç ilçesi sakinlerinden Volkan Çakır, "Bigadiç'te orucumuzu siren sesiyle açıp, kapatıyoruz. Bu uygulama Türkiye'nin hiçbir yerinde yok. Herkese hayırlı Ramazanlar dilerim" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL