Cevat Akşit’ten önemli Ramazan notları

Esenler’de Ramazan programının bu akşamki konuğu ilahiyatçı- akademisyen Prof. Dr. M. Cevat Akşit oldu.

Cevat Akşit’ten önemli Ramazan notları
GİRİŞ 19.04.2021 13:21 GÜNCELLEME 19.04.2021 13:21 KAYNAK HABER7
ÖNEMLİ KONULAR

Nur Haktan’ın sunumuyla Şehir Ekranı TV’de izleyiciyle buluşan ‘Esenler’de Ramazan’ programı, her akşam birbirinden değerli isimleri evlerinize konuk etmeye devam ediyor. Hafız Fatih Turgut’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ‘Anadolu Erenleri’nden Hacı Bayram Veli Hazretleri’nin yaşantısını konu alan bir film de izleyiciyle buluştu. Programa video konferans ile katılan ilahiyatçı-akademisyen Prof. Dr. Cevat Akşit ise Covid-19 sürecinde herkesin dikkatli davranarak üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

“KURALLARA UYMAK DİNİMİZİN EMRİ”

Kurallara uymanın dinimizin bir emri olduğunu söyleyen Akşit, “Peygamber Efendimiz (S.A.V.), ‘Bir yerde salgın hastalık varsa oradan dışarı çıkmayın, başka yerdeyseniz oraya girmeyin’ buyuruyor. Kurallara uymayanlar dinimizin emrini çiğniyor. Tedbir bizden, takdir Allah’tan” dedi.

ORUCU SAĞLIKLI OLANLAR TUTMALI

Ramazan ayında sağlıklı olan ve herhangi bir özrü bulunmayan kimselerin oruç tutması gerektiğini belirten Akşit, şunları kaydetti: “Recep Allah’ın ayı, Şaban Peygamberin, Ramazan ise Müslümanlara tahsis edilmiş bir aydır. Ramazan’ın her gecesi Kadir Gecesi olabilir. Kadir Gecesi ise bin aydan daha hayırlıdır. Bir mümin Ramazan gecelerini ihya ederse bin aydan hayırlı bir iş yapmış olur. Efendimiz (S.A.V.) bu ayı tefekkür ile geçirmiş” 

KULAKLARIN PASI DOST MECLİS İLE SİLİNDİ

Ramazan’ın manevi atmosferini ekranlara taşıyan Şehir Ekranı TV’de her akşam izleyiciyle buluşan ‘Esenler’de Ramazan’ programının konuğu olan ESEV Dost Meclisi ekibi, pek çok eser seslendirerek kulakların pasını sildi. Programda ayrıca sunucu Nur Haktan’ın sorduğu soruya en hızlı yanıtı vererek ödül almaya hak kazanan izleyici açıklandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL