Ürdünlüler, mübarek ayı kandil ve süslerle karşıladı

Koronavirüs gölgesinde Ramazan ayına giren Ürdünlüler, sağının neden olduğu olumsuz havayı dağıtmak amacıyla ramazan süslerine yöneldi.

Ürdünlüler, mübarek ayı kandil ve süslerle karşıladı
GİRİŞ 19.04.2021 14:05 GÜNCELLEME 19.04.2021 14:05 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

Birçok Arap ülkesinde aksine Ürdün ramazan ayı boyunca Cuma ve teravih namazlarında yasak ve kısıtlamaların devam edeceğini açıkladı. Salgın nedeniyle camilerde sabah, akşam, yatsı, teravih ve cuma namazlarının kılınmasının yasaklandığı ülkede ramazan ayı önceki senelere nazaran daha hareketsiz ve sessiz karşılanıyor. Ürdünlüler de hayatın birçok alanını etkileyen salgının neden olduğu olumsuz havadan kurtulmak ve ramazan ayının ruhunu çocuklarına da hissettirmek için bu aya mahsus süslemelere bu yıl daha fazla ilgi gösteriyor.

“OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN TALEP ARTTI”

İrbid ilinde ramazan ayına özel süs ve aydınlatma ürünleri satan Ali Bin Hani, salgının neden olduğu olumsuz atmosfere rağmen ramazan süslerine talebin bu yıl azalmak yerine arttığını söyledi. Bin Hani, süslemelerin fiyatlarının her vatandaşın ekonomik durumuna uygun olduğuna dikkati çekerek, "Oldukça talep var. Vatandaş salgın nedeniyle yaşadığı sıkıntıları ramazan ayında bir kenara atarak kendini iyi hissetmek için bu süslere rağbet ediyor." dedi.

“SEVİNCİMİZİ İFADE ETMEK İÇİN ALIYORUZ”

Ramazan alışverişine çıkan Halud Ummu Muhammed de önceki yıllarda ramazan ayı gelince camiye teravihe gidildiğini, iftar davetleri düzenlendiğini ve ramazana özel çadırlar kurularak çeşitli etkinlikler yapıldığını hatırlattı. Bu yıl, ramazan ayının bir geleneği olan toplu iftarların, etkinliklerin olmadığını, camilerde teravihlerin kılınamadığını bu nedenle ramazan ayını daha fazla hissetmek için ramazan süsleri almak istediğini belirten Ummu Muhammed şöyle devam etti: "Bu mübarek ayda sevincimizi ifade edebileceğimiz başka bir seçenek kalmadı. Evlerimizi süslüyoruz. Salgın nedeniyle kısıtlama ve kapanma her şeyi etkiliyor. Ramazan ayı son bulmadan bu salgından kurtulmak ve hayatımızın normale dönmesi için Allah'a dua ediyoruz. Artık bu durum dayanılmaz bir hal aldı."

Hayatın her alanını etkileyen bu salgın nedeniyle ülkede 8 bin 178 kişi hayatını kaybetti, 683 bin 466 kişi enfekte oldu, 631 bin 944 kişi de hastalığı yenerek sağlığına kavuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL