Ramazanın bereketi Türkiye’nin merhametiyle buluşuyor

Mübarek ramazan ayında Türkiye’deki yardım kuruluşları dünyanın dört bir yanına yardım elini uzatıyor.

Ramazanın bereketi Türkiye’nin merhametiyle buluşuyor
GİRİŞ 20.04.2021 16:46 GÜNCELLEME 25.04.2021 12:28 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

Bir anlamı da yardımlaşma ve kardeşlik ayı olan ramazan ayında, Türkiye’den yapılan ihtiyaç sahipleri için bağışlar dünyanın dört bir yanına ulaşıyor. Türkiye, ramazan ayında yardım kuruluşları tarafından, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle iftar sofraları kurulmayacak ancak ihtiyaç sahiplerinin evlerine iftariyelikler ve kumanyalar dağıtılacak.

TÜRK KIZILAY, 8 MİLYONDAN FAZLA İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞACAK

Ramazan faaliyetlerini “Ramazan Bereketini Paylaşan Tüm Kalplere Hilal Olsun Türkiye!” sloganıyla başlatan Türk Kızılay, Ramazan boyunca 8 milyondan fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor. Türkiye'de ramazan ayında 206 bin aileye hane başı 500’er TL’den 103 milyon TL’lik nakdi destek sağlayacak olan Kızılay, hazırlanan 570 bin kavurma konservesiyle de 2 milyon 280 bin ihtiyaç sahibine ulaşacak.  26 aşevi ve 44 mobil ikram aracıyla 2 milyon 256 bin kişilik iftarlık yemek vermeyi hedefleyen Kızılay, İzmir, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Diyarbakır, Tunceli ve Giresun illerimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara 23 milyon TL değerinde nakdi yardım ulaştırılarak toplam 103 milyon TL değerinde nakdi yardım sağlayacak. 40 bin aileye SMS ile gönderilecek 250 TL’lik mobil alışveriş kodu ile toplamda 10 milyon TL değerinde destek vereceğini de açıklayan Kızılay, 120 TL değerindeki toplam 175 bin adet gıda kolisiyle de Ramazan ayı boyunca 700 bin kişilik yardım ihtiyaç sahibi ailelere ulaşacak. 300 bin kişilik giyim yardımının yanı sıra dezavantajlı çocukları da unutmayan Kızılay, Türkiye genelinde yaklaşık 400 bin çocuğa ikram paketlerini ulaştırarak çocuklara ramazan sevincini yaşatacak. Yurt dışında da 18 ülkede ramazan gıda yardımlarıyla 963 bin ihtiyaç sahibine yardım yapacak.

İHH RAMAZANDA 2 MİLYON KİŞİYE YARDIM EDECEK

“Ramazan’da Umut Var” sloganıyla faaliyetlerine başlayan İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan boyunca yaklaşık 2 milyon kişiye, hayırseverlerin yardımlarını ulaştıracak. İHH her yıl yaptığı gibi bu senede Türkiye’deki ve dünyadaki yetimlere ve ailelerine destek sağlayarak, bayramlık giysiler ve kumanyalar dağıtacak. Bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıran İHH, Türkiye’de ve yurt dışında toplamda 201 bin 547 adet olarak ihtiyaç sahibine ulaşacak. Yaklaşık yaklaşık 140 bin kişinin yararlanacağı yardımlar Türkiye içerisinde, 84 TIR’la birlikte 81 şehre ulaştırıldı. 883 bin 435 kişiye iftar verileceğini açıklayan İHH, ayrıca 27 ülkede 100 bin yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık dağıtacak.

TDV’DEN HEDİYEM KUR’AN OLSUN PROJESİ

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ile bu yıl da ramazan vesilesiyle yardım organizasyonları yapacak olan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), "Kardeşlerini Unutma Beklenen Sensin" temasıyla çalışmalarını yürütecek. Ramazan faaliyetleri kapsamında hayırseverlerin desteğiyle Türkiye ve 75 ülkede 208 bölgede 61 milyon lira değerindeki yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıtacak olan TDV, yurt içinde 100 liralık 77 bin 10 alışveriş kartı, 200 lira değerinde ürünlerin bulunduğu bin 100 gıda kolisi ile ihtiyaç sahibi ve yetim çocuklara 150 liralık 7 bin 400 bayramlık kıyafet dağıtacak. Yurt dışında ise 99 bin 810 gıda paketi, 58 bin 350 iftar-kumanya ve 14 ülkede 11 bin 750 bayramlık kıyafet dağıtacak olan TDV, toplamda 569 bin 150 kişiye ulaşmayı hedefliyor. Vakıf, bu yardımların yanı sıra DİB ve TDV ile yürütülen "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında 36 ülkede 90 bin Müslümana Kur'an-ı Kerim de hediye edecek.

SADAKATAŞI DERNEĞİ 30 ÜLKEYE ULAŞACAK

Sadakataşı Derneği, ‘‘Ramazanda Biriz Sofrada Beraberiz’’ çağrısıyla başta Türkiye olmak üzere 30 ülke ve 100’ün üzerinde bölgede gerçekleştireceğini açıkladı. Tüm dünyayı etkileyen korona virüs salgını nedeniyle işlerinden ayrılan, maddi gelir seviyesinde daralma yaşayanlara, yaşlı ve hasta ihtiyaç sahiplerine 200 TL’lik alışveriş kartı dağıtımları gerçekleştirilecek olan Sadakataşı Derneği, Türkiye’de 15 bin, yurt dışında ise 25 bin aileye ulaşacak. Ayrıca dernek, kardeşlik sofralarını salgın tedbirleri nedeniyle kurmayacak, bunun yerine on binlerce kişinin evine iftarlık yemek kumanyası dağıtacak. 30 ülkede yoksul ailelere zekât, fidye ve fitre dağıtımları da gerçekleştirecek olan dernek Suriye’de temelini attığı 4 bin biriket evinin açılışları da ramazan boyunca devam edecek.

BEŞİR DERNEĞİ’NDEN 50 BİN KİŞİYE KUMANYA

"Ramazan Paylaşmaktır" projesi ile bu yıl daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefleyen Beşir Derneği, 50 bin kişiye kumanya ve temel ihtiyaç malzemeleri, yurt içi ve yurt dışında 60 bin kişiye fitre, Arakan ile Suriye'nin Cerablus bölgesindeki aşevlerinden 90 bin kişiye sıcak yemek ulaştıracak. Günlük 750 bin ekmek üretip ihtiyaç sahiplerine dağıtacak olan dernek, Beşir destek kart ile 10 binden fazla aileye gıda temel ihtiyaç malzemeleri, giyim ve bayramlık hediyeleri dağıtacak. Ramazan ayı boyunca gıda kumanyası, zekat, fitre, fidye ve bayramlık dağıtımlarıyla toplanan bağışları çeşitli ülkelerdeki ihtiyaç sahipleriyle buluşturacak olan Beşir Derneği, yetim, öksüz ve diğer ihtiyaç sahibi çocuklara da bayramlık dağıtacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL