Sultangazi’de ramazan dolu dolu yaşanıyor

Korana virüs tedbirleri kapsamında ramazan etkinlikleri yüz yüze gerçekleşemese de Sultangazi’de ramazan ruhu online olarak yaşatılıyor.

Sultangazi’de ramazan dolu dolu yaşanıyor
GİRİŞ 21.04.2021 14:04 GÜNCELLEME 21.04.2021 14:04 KAYNAK İHA

Sultangazi Belediyesi, düzenlediği online ramazan etkinlikleriyle, 7’den 70’e herkesin ramazanını renklendiriyor.  Korona virüs tedbirleri sebebiyle bu sene buruk geçen ramazan ayı, Sultangazi Belediyesi’nin online etkinlikleriyle eğlenceli hale geliyor. Sultangazi Belediyesi, Ramazan geleneğini ve ruhunu yaşatmak adına etkinliklerini dijital ortama taşıyarak, ramazan için özel hazırlanan etkinliklerle birlikte evlerinde kalan vatandaşların keyifli ve kaliteli zaman geçirmesini sağlıyor.  

İLÇE SAKİNLERİ SEVİLEN İSİMLERLE BULUŞUYOR 

Dursun Ali Erzincanlı ve Ali Biricik, Ramazanın maneviyatını hissedeceğimiz sahur programlarıyla Sultangazililerle dijital ortamda bir araya geliyor. Dursun Ali Erzincanlı sohbeti ve şiirleri ile Ramazan boyunca her Cuma ve Cumartesi gecesi izleyicisiyle buluşuyor. Komedyen ve Mizah sanatçısı Recep Demirkaynak, Ramazan boyunca her gün ‘1 kelime 5 dakika” programıyla izleyiciyi eğlendiriyor. ‘Tayfun Ayaz ile Her Güne 1 Dua’ da Ramazan boyunca sosyal medya üzerinden yayınlanıyor. Gazetecilerden ilahiyatçılara, yazardan akademisyenlere sevilen isimleri konuk eden Sultanşehir Sohbetleri, Ramazan ayında da devam ediyor. Ayrıca mukabele videoları, Ramazan ayı boyunca her gün sosyal medya hesaplarından paylaşılıyor.  

KADINLARA YÖNELİK İÇERİKLERLE SÜSLENİYOR 

SU-MEKAN (Sultangazi Kadın Kültür Sanat ve Mesleki Eğitim Akademisi) eğitmenleri, Ramazan ayı boyunca israfın önüne geçmek için elde kalan malzemelerle neler yapılabileceğini gösteren birbirinden farklı yemek tariflerini Sultangazililer için paylaşıyor. Kadınlar için; alanında uzman hocaların anlatımıyla tel kırma, evdeki malzemelerle oyuncak yapımı, iğne oyası, nakış, çini boyama ve çizgi film karakteri çizmeyi gösteren videolar da yayınlanıyor.  

ÇOCUKLARA ÖZEL YARIŞMALAR 

Sultangazi Belediyesi, çocukların hayal gücünü ortaya çıkaracak, Ramazan temalı bir resim yarışması başlattı. ‘Şifa Ramazan’da Komşuluk Sultanşehir’de’ konulu resim yarışmasında, komşuluk ve Ramazan kavramlarını en iyi anlatan çocuklara boyama seti ve 30 adet akıllı bileklik hediye edilecek. Ramazan’a özel programlar arasında sadece çocukların değil, 7’den 70’e her yaş gurubunun katılabileceği ‘Sultanşehir Yarışıyor’ yarışması da yer alıyor. Pazar günleri Sultangazi Belediyesi'nin instagram hesabından canlı katılım sağlanarak düzenlenen yarışmada sorulara doğru cevap verenler, para ve çeyrek altın ödülünün sahibi oluyor.  

SULTAN DEDEM VE İBİŞ UNUTULMADI 

Sultangazi ile özdeşleşen iki karakter Sultan Dedem ve İbiş, Ramazan’da da çocukların tiyatro özlemini gideriyor. Sultan Dedem ve İbiş ile Ramazan Günlüğüm, farklı hikayelerle çocuklara keyifli anlar yaşatıyor. Sultan Dedem ve İbiş, Karagöz-Hacivat ile birlikte çocuklar için sürpriz etkinlikler de yapıyor.  

SULTANGAZİ’DE İHTİYAÇ SAHİPLERİ UNUTULMADI 

Sultangazi Belediyesi, Ramazan ayı boyunca da ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere desteğini sürdürüyor. İhtiyaç sahibi ailelere içinde temel mutfak malzemelerinin yer aldığı gıda kolisi yardımları devam ediyor. Yaşlılara ve ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ve sahur için kahvaltılık dağıtılıyor. İhtiyaç sahibi ailelere Sosyal Destek Kartı desteği verilerek pos cihazı geçerli olan her yerden alış-veriş yapmalarına imkan sağlanmaya devam ediliyor. İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü görevi gören SUDE (Sultangazi Aile Destek Evi), Ramazan ayı boyunca kıyafetten temizlik malzemesine, medikalden kırtasiye malzemesine birçok ailenin ihtiyacını karşılamayı sürdürüyor. Ayrıca korona virüse yakalanan hastalar için temizlik malzemelerinden oluşan paketler dağıtılıyor. Sadece ihtiyaç sahibi ailelere değil, ilçedeki çölyak hastası vatandaşlara da yardım eli uzatılıyor. Ekmekten pasta malzemelerine birçok glutensiz gıda malzemesi yüzlerce çölyak hastası vatandaşa ulaştırılmaya devam ediliyor.   

“SOFRALARDA BULUŞAMASAK DA GÖNÜLLERİMİZ BİR” 

Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, tüm dünyanın korona virüsle mücadele ettiğinin altını çizdi. Başkan Dursun, “Bu yıl da geçen sene olduğu gibi kalabalık sofralarda buluşamasak da gönüllerimizin bir olduğunu biliyoruz. Ramazanın ruhunu yaşatmak için etkinliklerimizi dijital ortama taşıyoruz. Etkinliklerimiz, belediyemizin kurumsal sosyal medya hesaplarından Ramazan boyunca yayınlanmaya devam edecek” diye konuştu.  

“YARDIMLARIMIZA DEVAM EDİYORUZ” 

Ramazan ayı boyunca yapılan sosyal yardımlara da dikkat Çeken Başkan Dursun, “Sosyal Belediyecilik anlayışıyla bu mübarek ayda ilçemizde uzatılmamış el kalmasın diye yardımlarımıza devam ediyoruz. Komşusu açken tok yatan bizden değildir anlayışıyla ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek, sahur için kahvaltı bırakıyoruz. Ayrıca ihtiyaç sahibi ailelerimize sosyal destek kartı ve SUDE üzerinden desteklerde bulunmayı da sürdürüyoruz. Bu zor günleri ancak birbirimize kenetlenerek ve evlerimizde kalarak atlatabiliriz. Ramazan’da da maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat etmeyi önemle rica ediyor, en kısa zamanda bu süreci atlatarak kalabalık sahur ve iftar programlarında yeniden bir araya gelmeyi diliyorum" dedi.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL