Turan: Ramazan hayatımıza önemli değerler katıyor

Osmangazi Belediyesi’nin, ramazan dolayısıyla düzenlediği “Osmangazi’de Ramazan Sohbetleri” programına Bursa İl Müftüsü İzani Turan konuk oldu.

Turan: Ramazan hayatımıza önemli değerler katıyor
GİRİŞ 22.04.2021 14:53 GÜNCELLEME 22.04.2021 14:53 KAYNAK İHA

Osmangazi Belediyesi’nin Ramazan ayı münasebetiyle düzenlediği “Osmangazi’de Ramazan Sohbetleri” programının konuğu Bursa İl Müftüsü İzani Turan oldu. Ramazan ayının milli birlik ve beraberliği pekiştirdiğini belirten Turan, “Ramazan, manevi iklimin en yoğun yaşandığı aydır. Diğer aylarda bulunmayan birçok yüceliğe sahiptir. Ramazan’ın özü, Kur’an-ı Kerim ile tanışmak ve buluşmaktır. Ramazan-ı Şerifin her anı değerlendirilmelidir. Oruç sadece aç kalmak değildir. Allah, nefsimizi terbiye etmek için Ramazan’ı bizlere bahşetmiştir. Bu önemli ayda soframızı ve güler yüzümüzü paylaşmalıyız. Dostluk, kardeşlik, komşuluk bağlarını daha da güçlendirmeliyiz” dedi.  

“TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM” 

Pandemi döneminin insanoğlu için bir imtihan olduğunu ifade eden İzani Turan, “Sağlık çalışanlarımız, gece gündüz demeden bizler için mücadele ediyor. Bizler de onların biraz olsun yükünü hafifletmek için tedbiri elden bırakmayalım. Kurallara uyalım. Kul hakkına girmekten kaçınalım. İnşallah, en yakın zamanda el birliğiyle bu musibetten kurtulacağız. Ramazan-ı Şerif, tüm İslam alemi için hayırlara vesile olsun” diye konuştu.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL