Tel Abyad sokakları bayrama "güzelleşerek" giriyor

Terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Tel Abyad ilçesinde, Ramazan Bayramı hazırlıkları başladı.

Tel Abyad sokakları bayrama "güzelleşerek" giriyor
GİRİŞ 11.05.2021 14:13 GÜNCELLEME 11.05.2021 14:13 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

Türkiye'nin desteğiyle Tel Abyad ilçesinde hayatın her alanına gelen yeniliklere, çevre düzenleme projesi çalışmalarıyla bir yenisi daha eklendi. Bir yandan Tel Abyad Yerel Meclisi ilçede çevre düzenlemesi yaparken diğer yandan da Suriye Milli Ordusu'na (SMO) bağlı güvenlik güçleri, bayram hazırlıkları kapsamında güvenlik önlemlerini arttırıyor.

PROJE İKİ AŞAMADAN OLUŞUYOR

Tel Abyad yerel meclisine bağlı Yerel Hizmetler Müdürü Muhammed Sultan yaptığı açıklamada, Tel Abyad'ı güzelleştirme projesi, Şanlıurfa Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) ile Tel Abyad yerel meclisi tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Prestij Caddesi projesinin iki aşamadan oluştuğunu anlatan Sultan, projenin ilk aşamasında kent merkezindeki hasarlı yolların sıcak asfalt serimi ile kapatılmasının yanı sıra refüjlere dikilen ağaçları çerçeveleme olduğunu belirtti. İkinci aşamada, pazardaki dükkanlara asılan eski tabelaların kaldırdığını belirten Sultan, "Ekiplerimiz kentin ana pazar yolunda kaldırım, kepenkleri boyalama ve cephe iyileştirme çalışmalarına başladı. Tel Abyad ilçesinin kurtarılmış bölgelerin en güzeli olacağına inanıyorum." diye konuştu. Sultan, projenin Ramazan Bayramı'na kadar biteceğini belirtti.

KENT MERKEZİNE İZİNSİZ GİRİŞ YASAK

Diğer yandan Suriye Milli Ordusu'na (SMO) bağlı 3. Kolordu'nun güvenlik güçleri, Ramazan Bayramı hazırlıkları kapsamında kentteki güvenlik tedbirlerini arttırdı. 3. Kolordu Komutanlarından Ebu Hani, yaptığı açıklamada, SMO aracı veya unsurları dahil kent merkezine görev belgesiz giriş yapılmasının yasak olduğunu söyledi. Kent içinde ve dışında yeni ortak yol kontrol noktaları kurulduğunu aktaran Ebu Hani, "Oruçluyuz, sıcak günler, yoruluyoruz malum ama sorun değil. Siviller güvende olsun bu bize yeter." ifadelerini kullandı. Tel Abyad ve Rasulayn ilçeleri, Türkiye'nin Ekim 2019'da gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK'nın işgalinden kurtarılmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL