Tel Abyad ve Rasulayn’da bayram mutluluğu yaşanıyor

Tel Abyad ve Rasulayn halkı, güven ortamında Ramazan Bayramı'nın mutluluğunu yaşıyor

Tel Abyad ve Rasulayn’da bayram mutluluğu yaşanıyor
GİRİŞ 12.05.2021 12:50 GÜNCELLEME 12.05.2021 12:50 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ile Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında ikinci Ramazan Bayramı'na girmenin sevincini yaşıyor. Terör örgütü YPG/PKK'nın zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınanlar, Barış Pınarı Harekatı sonrası Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerine geri dönmeye devam ediyor.

AİLELER ÇOCUKLARIYLA EL ELE ALIŞVERİŞ YAPIYOR

Örgütün esaretinden kurtulan binlerce sivil, pahalılık olsa da bayram hazırlıkları için pazarlara akın etti. Suriye Milli Ordusu (SMO), ilçelerin güvenliğini sağlarken, aileler çocuklarıyla el ele alışveriş yaptı. Bölgedeki istikrar ortamını pekiştirmek amacıyla SMO güvenlik güçleri ilçelerin merkezinde ve kırsal kesimde ilave güvenlik tedbirleri aldı. Rasulayn'daki diğer dinlere mensup topluluklar da kardeşçe Müslümanların geçireceği Ramazan Bayramı'nın mutluluğunu paylaşıyor.

TERÖR SALDIRILARI AZALDI

Hristiyan Rasulaynlı Ziyad Melki, yaptığı açıklamada, ilçedeki tüm diğer etnik gruplarla kardeşçe yaşadıklarını söyledi. Türkiye ve SMO güvenlik güçlerinin aldığı tedbirler sayesinde terör örgütü YPG/PKK'nın düzenlediği terör saldırılarının sayısında ciddi azalma kaydedildiğini belirten Melki, tüm Müslüman dünyasının Ramazan Bayramı'nı kutladı.

“İLÇE GELEN BAYRAMLA GÜZEL YÜZÜNE KAVUŞTU”

Çeçenistan asıllı Abdürrahim Şeyh, "İlçedeki Hristiyan, Ezidi, Türkmen, Arap ve Kürt toplulukları geçmişten bu yana barışçıl şeklide birlikte yaşamayı öğrendi ve yaşamaya devam edecek." diye konuştu.Son zamanda YPG/PKK'lı teröristlerin düzenlediği terör saldırılarının ciddi şeklide azaldığını ifade eden Şeyh, ilçenin gelen bayramla birlikte güzel yüzüne tekrar kavuştuğunu aktardı. Tel Abyad SMO komutanlarından Rağed Dehiş, ilçenin güvenliğini sağlamak için motosiklet ve araçların ilçeye girişlerin izin belgesi olmadan yasak olduğunu söyledi. Motosikletler için ilçe dışında özel bir park tahsis edildiğini belirten Dehiş, kurtarılmış bölgelerde ve diasporadaki Suriyelilerin bayramını kutladı.

“SURİYE’NİN EN BÜYÜK BAYRAMI TERÖRDEN KURTULDUĞU GÜNDÜR”

Tel Abyadlı Mejid Bathavi de bölgenin özgürleştirilmesinin ardından halkın, ikinci Ramazan Bayramı'na giriyor olmanın sevincini yaşadığını aktardı. Çocuğu için alışverişi yaptığını söyleyen Bathavi, "Yerinden edilip harekat sonrası ilçeye dönenlerin, aileleriyle geçireceği ikinci Ramazan Bayramı. Huzurluyuz ve mutluyuz." diye konuştu. Bathavi, "Suriye'nin en büyük bayramı bölücü terör örgütünden (YPG/PKK) kurtulacağı gündür." ifadesini kullandı.

“AİLEMLE GEÇİRECEĞİM İLK RAMAZAN BAYRAMI”

Barış Pınarı Harekatı sonrası Türkiye’den memleketine, Tel Abyad'da döndüğünü söyleyen Ebu Bilal, "Babam ve annemle geçireceğim ilk Ramazan Bayramı. Şükürler olsun kavuşturana. İlçemiz 'güvenlik' kelimesinin tam anlamını yaşıyor." Ebu Bilal, memleketinde hakim olan güven ortamının, bütün Suriyelilerin yaşayacağını ümit ettiğini dile getirdi. Tel Abyad Yerel Meclisi Medya Ofisi Sorumlusu Emin El Ebid, Barış Pınarı Harekatı sonrasında Tel Abyad'da nüfusun, geri dönenlerle 150 bine yaklaştığını söyledi. Ebid, bu sayıya, ilçede hakim olan güven ortamının yanı sıra ilçede yapılan ve yapılacak projelerin sağladığı istihdam fırsatıyla ulaşıldığını belirtti. Ebid, Tel Abyadlıların, bütün Suriyelilerin ve tüm Müslüman dünyasının Ramazan Bayramını kutladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL