Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden Aksaray’da iftar yemeği

Vakıflar bölge Müdürlüğü ihtiyaç sahibi vatandaşlar için eş zamanlı olarak Aksaray, Konya ve Karaman illerinde iftar yemeği düzenledi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden Aksaray’da iftar yemeği
GİRİŞ 29.04.2022 08:56 GÜNCELLEME 29.04.2022 08:56 KAYNAK AKSARAYWEBTV
ÖNEMLİ KONULAR

Vakıflar bölge Müdürlüğü’ne bağlı illerde eş zamanlı ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği verildi. Aksaray ilinde bulunan Öğretmen evinde  verilen yemeğe 300 kişi katıldı. Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı, Aksaray ilinde vakıf eserlerinin yaşatılması için vatandaşların da katkısının olduğunu belirterek hayırlı işlerde birlik ve beraberlik olduğunu vurguladı. Osmanlı ayrıca vakıf eserlerinin korunması mülklerinin kiraya verilerek tekrar sürdürülebilir yardımlaşma sağlandığını belirterek, “Peygamber efendimiz zamanından beri yaşatılan vakıf medeniyeti Anadolu da ilk vakıf 1048 tarihinde başlamıştır. Vakıflarda önemli olan Allah Rızasını kazanmaktır borçlarını ödemeyen, hasta masraflarını karşılayan, vakıf iyilik müessesesidir vakıf ağaçla ev olur beşik olur istihdam sağlar okul olur mezarlar yapıları kısaca hayatımızın her alanında vardır. Davetimize katıldığınız için teşekkür ediyorum  bundan sonra  inşallah bu buluşmalar geleneksel olsun istiyoruz’’ dedi

“ANLAMLI BULUYORUM”

Davette konuşan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Aksaray ilinde vakıf eserlerinin yaşatılması için bize düşen tüm görevleri manevi atmosfer içerisinde yapıyoruz. Bu mübarek gecede yeni bir gelenek başlatan Bölge Vakıflar Müdürüne bizleri de davet edip sizlerle buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Tüm bölgede olmasına rağmen Aksaray’daki davete katılmasını anlamlı buluyorum.” dedi

Vakıflar Bölge Müdürlüğü organizesiyle bu yıl ilki düzenlenen iftar Aksaray, Konya ve Karaman illerinde eş zamanlı yapıldı. Davetlerde toplam bin 200 vatandaşa iftar verildi. Yemek sonrasından Vakıflar Müdürlüğü’nün hazırladığı yardım paketleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı‘nın da aralarında bulunduğu davette Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir İl Turizm Müdürü Mustafa Doğan ve Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy katıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL