Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Kâbe Sergisi’ni ziyaret etti

Ekranların sevilen ismi ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “Kâbe Örtüleri ve Kâbe Yolunda Hatıralar Sergisi”ni ziyaret etti. Hatipoğlu, “Burası sanki cennetten bir parça. Çok duygulandım, etkilendim” dedi.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Kâbe Sergisi’ni ziyaret etti
GİRİŞ 29.04.2022 16:06 GÜNCELLEME 29.04.2022 16:06
ÖNEMLİ KONULAR

Türkiye’nin en çok izlenen ve sevilen ilahiyatçılarından Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Esenler Belediyesi ev sahipliğinde, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde meraklılarıyla buluşan “Kâbe Örtüleri ve Kâbe Yolunda Hatıralar Sergisi”ni ziyaret etti. Koleksiyoner Bekir Kantarcı’nın yaklaşık 30 yıllık bir süre zarfında farklı dönemlere ait Kâbe örtüleri ile eski hac yolculuklarından pek çok hatıranın yer aldığı sergiden çok etkilendiğini ifade eden Hatipoğlu, duygu dolu anlar yaşadı.

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “Kâbe Örtüleri ve Kâbe Yolunda Hatıralar Sergisi”ni ziyaret etti

DÜNYAYLA ÖLÇÜLMEZ BİR HAZİNE

Sergideki eserleri inceleyen Hatipoğlu, “Özellikle belediyemizi tebrik ediyorum. Tevfik başkan ve ekibini tebrik ediyorum. Bu sergiyi planlayan ve mukaddes emanetleri bir araya getiren beyefendiye şükranlarımı iletiyorum. Gerçekten dünyayla ölçülmez bir hazine burası. Hem eski Kâbe örtüleri, hem Mescid-i Saadet, surre-i humayun ile ilgili bilgiler… Buradan etkilenmemek mümkün değil. Burası sanki cennetten bir parça. Çok duygulandım, etkilendim. Allah bunları muhafaza etmeyi nasip eylesin” diye konuştu.

“Kâbe Örtüleri ve Kâbe Yolunda Hatıralar Sergisi” Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde meraklılarıyla buluştu

BU ÜMMET GEÇMİŞİNE VEFA DUYAR

Ramazan ayında manevi duygularımızın daha kabarık olduğunu belirten Hatipoğlu, “Böyle şeylere ihtiyacımız var. Bizi ayakta tutan şeyler bunlardır. Bunun dışındaki şeyler geçici şeylerdir. Bu ümmetin en büyük özelliği geçmişine saygı duyması, vefa duygusuyla bakmasıdır. Yani Halid bin Velid’in Hz. Peygamberin mübarek sakalını nasıl sarığının içinde taşıdığını biliyoruz. Enes Bin Mâlik’in vefat etmeden önce ‘Peygamberin saçıyla beni gömün’ dediklerini biliyoruz. Çok kıymet vermişler. Mesala surre alayları ile ilgili resme bakıyorum. Surre, Mekke ve Medine’ye gidemeyen padişahların oraya hediye göndermesidir. Oradaki ihtişam ve edebi görmek bile yetiyor. Cenab-ı Allah istifade etmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL