Deniz Feneri Derneği dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor

Deniz Feneri Derneği bu Ramazan ayında da hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü olarak dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaşarak yüzleri güldürdü.

Deniz Feneri Derneği dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor
GİRİŞ 02.05.2022 15:05 GÜNCELLEME 02.05.2022 15:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR

Hem devlet hem de sivil yardım kuruluşları aracılığıyla mazlum coğrafyalarda milyonlarca insana yardım elini uzatıyor. Dünyanın pek çok bölgesine yardım elini uzatan Türkiye, mübarek ramazan ayında da kardeşlerini unutmadı Deniz Feneri Derneği kurulduğu günden bu yana olduğu gibi bu Ramazan’da da ulaştırdığı yardımlarla dünya da ve Türkiye de on binlerce ihtiyaç sahibi aileyi mazlum ve mağdur Müslümanları, sunduğu birbirinden farklı Ramazan projeleri ile de hayırseverleri mutlu etti.

Deniz Feneri, 26 yıl önce sadece iyilik için çıktığı yolda yürümeye samimiyet, iyi niyet ve kararlılıkla devam ediyor. Türkiye’nin iyilik ve yardımlaşma denince akla gelen ilk kurum olan Deniz Feneri Derneği bu Ramazan hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü oldu. 

Deniz Feneri Derneği Ramazan ayında hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü oldu

Bir Kumanya da Sen Bağışla

Bu proje kapsamında Ramazan öncesinde yurtiçi ve yurtdışında 50.000 aileye gıda kolisi dağıtıldı. Ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Ramazan bereketini, gıda kolileri ile yoksul sofralarına taşımak isteyen hayırseverler, içinde kuru gıda ve kahvaltılık malzeme bulunan 300 TL’lik 4 kişilik aileye 1 aylık yetecek gıda kolilerinden bağışlamış oldu.

50 bin Çocuğa Bayramlık

Hayırseverler Deniz Feneri’nin Bayramlık Projesine 300 TL katkıda bulunarak bayram öncesinde yoksul ya da yetim çocuğu sevindirdi. Bayram günü arkadaşları gibi yepyeni kıyafetler giymenin sevincini yaşattılar.

Deniz Feneri bu Ramazan 50 bin ihtiyaç sahibi çocuğa ayakkabıdan eteğe, pantolondan iç çamaşırına kadar bayramlık ulaştırdı.

15 bin yetim çocuğa bayram harçlıkları ulaştı

20 bin Yetime Bayram Harçlığı

Bu bayram 15 bin yetim çocuk, Deniz Feneri’nin kendilerine ulaştırdığı 100 TL'lik bayram harçlığıyla mutluluktan uçtu..

Yetim iftarı

Türkiye ve dünyada 30 ülkede yetim iftarları düzenlendi. Ayrıca “İslam Dünyası Yetimler günü” olarak kabul edilen Ramazan’ın 15’ci günü (16 Nisan)da dernek, 3 kıta 30 ülkede yetim sofraları kurup, gıda dağıtımı yaptı. Ayrıca Yetimlere bayram harçlığı da o gün dağıtıldı.

Hayırseverlerin adak, akika ve şükür kurbanlarını keserek, ihtiyaç sahibi, dul, yetim, öksüz, fakir ve muhtaç ailelere dağıtıldı

Suriyeli kardeşlerimize yardım

Suriye ve Türkiye'deki binlerce Suriyeli aileye gıda dağıtımı yapıldı. Derneğin her türlü ihtiyacını karşıladığı Suriye’deki Azez bölgesinde 10 bin kişinin barındığı “Deniz Feneri Haremeyn” kampında gıda ve temizlik maddesi dağıtıldı.

Adak, Akika, Şükür Kurbanı

Deniz Feneri, hayırseverlerin adak, akika ve şükür kurbanlarını keserek, ihtiyaç sahibi, dul, yetim, öksüz, fakir ve muhtaç ailelere dağıttı. Adak kurban bedeli ise yurt içi 2100 TL, yurt dışı 1200 TL olarak gerçekleşti.

Dünyada Ramazan

Yüzyılın iyilik hareketi yardımlarınızı bu yıl yine uzak diyarlara ulaştırdı. Afganistan, Bangladeş, Filistin, Gana, Irak, Karadağ, Lübnan, Makedonya, Nijer, Pakistan, Somali, Sudan, Tanzanya, Etiyopya ve Yemen’inde aralarında bulunduğu 30 ülkede yapılacak iftarlarla kardeşlik bağlarımız pekişti. İslam dünyası yetimlerine iftar, yetim harçlığı ve gıda ve giyim malzemesi dağıtıldı.

Düzenlenen iftarlarla kardeşlik bağları pekiştirildi

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

Bağış Yap Vergiden Düş

Vergi mükellefi iseniz Deniz Feneri’ne yapacağınız gıda, giysi, temizlik malzemesi ve yakacak bağışlarınızı “Gıda Bankacılığı” kapsamında %100 oranında verginizden düşebilirsiniz.

Fitre ve Zekâtlarınızı Vermeyi Unutmayın

Fitre ve zekâtlar bu Ramazan ihtiyaç sahibi dul, yetim ve yoksul ailelere ulaştırılıyor. Diyanetin bu için belirlediği 40 TL’yi 5407’ye 1 SMS karşılığı bağışlayabilir. İyilik hareketi 365 gün devam edecek Deniz Feneri Derneği’nin bu kapsamlı Ramazan hareketliliği sadece bu mübarek ayla sınırlı kalmayacak. Önümüzdeki Kurban bayramı da dahil 12 ay boyunca 365 gün iyilikte yer almaya devam edecek.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz’in Bayram mesajı

Deniz Feneri Derneği Başkanı Av. Mehmet Cengiz'in Ramazan Bayramı Mesajı şöyle;

Oruçla, teravih namazıyla, okunan mukabelelerle bir Ramazan Ayının daha sonuna geldik.

Bu kutlu ayda nefis muhasebesi yaparak kulluğumuzu gözden geçirdik; muhtaçlara elimizi, soframızı ve gönlümüzü açarak kardeşliğin tadını yüreğimizde hissettik.

İçimizdeki ibadet aşkı, insan sevgisi, ihtiyaç sahiplerine el uzatma isteği her zamankinden daha coşkulu bir şekilde davranışlarımıza yansıdı.

Şimdi de aynı his ve heyecanla Ramazan Bayramını idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

En yakında olanlardan başlayarak zayıfların elini tutmak, bir “merhaba” sözüne hasret insanların yüreğine dokunmak ve onulmaz zannedilen yaraları sarmaktır bayram.

Kardeş gibi, dost gibi, anne gibi, baba gibi, yar gibi sevgiyle ve merhametle candan kucaklamaktır tüm yaradılanları, Hepsinin derdine yanabilmek, onların acılarını ama’sız, fakat’sız paylaşabilmektir Yaradan’dan ötürü.

Gözleri yolda kalmışlara, bir umut ışığına muhtaçlara ümit olmaktır bayram...

Yürekleri enkaz altında bırakmadan, sevgiyi tüm insanlığa paylaştırmak, gönüllerin kıvrımına sevgi köprüleri kurmaktır bayram...

Bir çocuğun düşlerini yeşertmek, bir ümidi bin ümit etmektir bayram...

Yalnızlıklardan kurtulmak, yüreklerde umut kandillerini yakmak, gönüllerde yeni merhamet sarayları inşa etmek dileğiyle milletimizin ve dünya müslümanlarının ramazan bayramı kutlu olsun…

YORUMLAR 2
  • Birecikli 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeli kardeşlerimizden gına geldi artık,
    Cevapla
  • kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar şükür yeter artık isyan edelim mi diyosun...sen imtihanın sonlandırdın sanırım
    Cevapla