Toronto, Ramazan çadırı ile tanıştı

Son yıllarda düzenlenen festival ve kültürel etkinlikler sayesinde Türk kültürüne ait değerlerle tanışan Toronto'da, bu yıl Ramazan çadırı kuruldu.

GİRİŞ 22.07.2012 11:02 GÜNCELLEME 22.07.2012 12:13
ÖNEMLİ KONULAR

Dicle İslam Vakfı tarafından ilk kez bu yıl Toronto Ramazan Etkinlikleri çerçevesinde kurulan Ramazan çadırında, Ramazan ayı boyunca birbirinden farklı etkinlikler düzenlenecek.

Toronto Ramazan Etkinlikleri Koordinatörü Mehmet Gül AA'ya yaptığı açıklamada, çadırda sadece Anadolu Türklerinin değil, Azeri, Kazak, Türkmen ve Kerkük Türkleri ile Kanada toplumundan Müslümanların da oruç açacağını söyledi. Gül, "Amacımız, ülkemizin manevi atmosferinden uzakta, Ramazan'ın güzelliklerini yaşamayı özleyen kardeşlerimize bu havayı teneffüs ettirmek" dedi.

Ramazan çadırında üyelerine iftar veren Kanada Azerbaycan Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Ekber Mecidov da "Yurt dışında yaşayan soydaşlarımızın kendi öz değerlerini yaşatmaları için bu tür organizasyonlar çok önemlidir. Her millet kendi kültürünü yaşattığı sürece varlığını devam ettirebilir. Bu tür programların genişleyerek devam etmesini arzu ediyoruz" diye konuştu.

Toronto Üniversitesi öğretim üyelerinden Nazile İskenderova da Ramazan çadırı ile ilk kez 2000 yılında İstanbul'da doktora öğrencisiyken tanıştığını belirterek, "Maalesef başörtüsü sorunu nedeniyle doktoramı tamamlayamadım ve Kanada'ya geldik. Gelirken kültürümüzün örneklerini de getirdik. Azeri hanımları olarak her yıl toplanıp iftar sofraları kuruyoruz. Bu yıl da Ramazan çadırında iftardayız" ifadesini kullandı.

Ramazan çadırında her gün 200 kişiye iftar verilecek. Çadırın kurulduğu alanda çocuklar için oyun alanı, Kur'an-ı Kerim okuma çadırı, kitap sergisi, şark köşesi ve Türk ürünlerinin satıldığı bir de küçük market bulunuyor. İftara katılanlara, yemekten sonra çay ikram ediliyor. Çadırda her akşam teravih namazı da kılınıyor. Ramazan çadırında gelecek günlerde Hacivat-Karagöz oyunu, konserler ve gösteriler de düzenlenecek.

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL