Oruç bir tedavi yöntemidir

Konya Numune Hastanesi Başhekimi İç hastalıkları Uzmanı ve Fizyoloji Doktoru Halit Karaca, orucun bir tedavi yöntemi olduğunu belirterek oruç benzeri bir tedavi yönteminin bir çok gelişmiş ülkede kullanıldığını söyledi.

Oruç bir tedavi yöntemidir
GİRİŞ 12.07.2013 10:56 GÜNCELLEME 12.07.2013 10:56 KAYNAK ZEDHABER, HABER7
ÖNEMLİ KONULAR

Karaca, aralıklı aç kalmak olarak adlandırılan ve 16 saat aç, 8 saat yeme içmeye izin verilen yöntem olan 'İntermittent fasting' tedavi yönteminin bir çok gelişmiş ülkede kullanıldığını söyledi.

Orucun sağlık açısından faydalarını sıralayan Dr. Karaca, hücresel zedelenmeyi önlediğini vurguladı. Karaca, ''Enerjisi yüksek miktarda gıdalardan tüketmek, karbonhidrattan fazla miktarda almak hücresel yaşlanma ve harabiyeti arttırmaktadır. Oruç hücresel harabiyet ve yaşlanmaya neden olan serbest radikal hasarı engellemekte böylece yaşlanmayı geciktirmektedir. Oruç obeziteyi de önler. Kollestrolü düzenler ve kalp sağlığı açısından zararlı olan LDL kollestrol ve trigliseriti düşürür. Kalp sağlığı açısından yararlı olan HDL kollestrol artırır." dedi.

Orucun kanserli hücrelerin oluşumunu da engellediğini kaydeden dr. Karaca şunları söyledi:
'Orucun bir çok kanser türünde tümör gelişimini yavaşlattığı tespit edilmiştir. Tüm vücudu kanser sarmış fareler aç bırakıldığında farelerin yüzde 20'sinin iyileştiği görülmüştür. Ayrıca, düzenli oruç tutmak akut stres bozukluğu, akut depresyon, yaygın aksiyete bozukluğu, dürtü denetleme bozukluğu ve anti sosyal kişilik bozukluklarının tedavisinde son derece önemli bir yöntemidir.''

Karaca, kronik rahatsızlıkları bulunanların ise doktorlarının tavsiyesi ile oruç tutmaları gerektiğini kaydetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL