Ramazan'da sofralarınızdan sakın eksik etmeyin

İftarda ve sahurda mutlaka yoğurt tüketin

Ramazan'da sofralarınızdan sakın eksik etmeyin
GİRİŞ 17.06.2017 17:04 GÜNCELLEME 17.06.2017 17:04
ÖNEMLİ KONULAR

Bağırsakları düzenlemekten enfeksiyonlarla savaşmaya kadar pek çok faydası olan yoğurdu, vitamin ve mineral eksikliğinin sıkça yaşandığı Ramazan ayında mutlaka tüketin.

İhtiyacınız olan vitaminler yoğurtta gizli

Vücudun günlük ihtiyacı olan protein, vitamin ve mineraller için Ramazan ayında mutlaka yoğurt tüketin. Uzun süren açlık süresinde vücutta birçok mineral eksikliği görülebilir; bu yüzden mineral bakımından zengin yiyecekler tüketilmelidir. Vücudunuzun ihyacı olan vitaminleri yoğurt yiyerek karşılayabilirsiniz.

İftar menünüzün başında yoğurt olsun

İftar sofrasında orucunuzu suyla açtıktan sonra birkaç kaşık yoğurt mutlaka yiyin ve devamını yemeğinizin aralarına bölerek tüketin. İftarda tüketilen bir kase yoğurt, kan şekeri seviyesini düzenler; orucunuzu açtıktan sonra şekerinizin aniden yükselmesine engel olur.

Tok kalmak için yoğurt biçilmiş kaftan

Yoğurt, sahur için de hafif ve ferahlatıcı lezzetiyle ideal besinlerden biri durumunda. Hafif bir yiyecek olmasının dışında, uzun süre tok kalmak istiyorsanız sahurda mutlaka yoğurt tüketin.

Kas ve kemik erimesini önlüyor

Özellikle ramazan ayında tüketilen hayvansal proteinler yüzünden yaşanan kas erimesini önlemeye yardımcı olan yoğurt, aynı zamanda iftar ve sahur arasında bolca içilen çay ve kahveye karşılık kemiklerinizi korumanıza da destek olur.

Yağ yakıcı özelliği var

Ramazan ayınca uzun süre aç kalıp bir anda yenen yemekler yüzünden birçok insan kilo problemi yaşıyor; yoğurt vücudunuzdaki yağ yakımında da en etkili besinlerden. Ramazan ayında kilo almanın aksine, vermek istiyorsanız mutlaka yoğurt tüketin. Yapılan araştırmalara göre, beslenme programına keçi yoğurdu ekleyenler, eklemeyenlere oranla yüzde 22 daha çabuk kilo verebiliyor. Özellikle içine nane, kekik ve dereotu gibi yeşil baharatlar ilave ederek iftar ve sahur arasında da tüketebilirsiniz.

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Neredeyse her derde deva yoğurt, özellikle grip ve soğuk algınlığı salgınlarının olduğu dönemlerde düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve bu tip hastalıklara karşı vücudun direncini arttırıyor.

Kalbinizi korur

Düşük kalorili olmasıyla kolesterolünüzü de dengede tutar. İftar sofrasında akla ilk gelen suysa ikincisi de yoğurt olmalıdır. Hem hafif hem lezzetli hem doyurucu bir lezzet olan yoğurt, kolesterolü düşürerek aynı zamanda kalbi de korur.

Yoğurtlu besinler de tercihiniz olabilir

İftar sofrasında su içtikten sonra ilk işiniz yoğurt yemek olsun; direkt yoğurt yemek istemezseniz, tavsiyemiz içinde yoğurt olan besinler tüketmeniz. Mesela önce yoğurtlu bir çorbayla başlayabilirsiniz.
 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL