"Buhar banyosu orucu bozar mı?"

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte "190 Alo Fetva" hattında yoğunluk olurken, vatandaşların ilginç soruları görevlileri bile şaşırtıyor.

"Buhar banyosu orucu bozar mı?"
GİRİŞ 01.07.2014 09:48 GÜNCELLEME 01.07.2014 09:48 KAYNAK İHA
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İl Müftülüğü’ne bağlı, 5 erkek ve 4 bayanın görev aldığı "190 Alo Fetva" hattı, vatandaşların aklına takılan soruları cevaplayabilmek için 08.00 ile 23.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Ramazan nedeniyle Alo Fetva hattını arayanların sayısında artış olurken, en çok sorulan soru, "İğne yaptırmak orucu bozar mı?", "diş çektirmek orucu bozar mı?" oldu.

Sık sorulan soruların yanında, Alo Fetva hattını arayanlar ilginç sorular da soruyor. Görevlileri bile şaşırtan sorulardan en ilginci, "Buhar banyosu orucu bozar mı?" olurken, "Sigara içmek abdesti bozar mı?" ve "KPSS’ye hazırlanıyorum. Oruç tutmam caiz mi?" sorusunu soranların da olması dikkat çekti.

"190 Alo Fetva" hattının Ramazan ayı boyunca vatandaşların aklına takılan tüm soruları cevaplamaya çalışacağı bildirildi.

YORUMLAR 1
  • emir mehmed 9 yıl önce Şikayet Et
    her ramazan ne kadar cahil oldugumuzu bir kere daha görüyoruz. ramazan programlarına katılan hocalara o kadar saçma sapan sorular soruluyr ki yani hocaların yerinde olmayı hiç istemem,agzımı bozarım çünkü.bu sorulardan bazıları 1)nenem 100 yaşında, oruç tutabilir mi? 2) oglum alkollü kazada öldü, şehit sayılır mı? 3) Agız spreyi orucu bozar mı? 4) ciklet orucu bozar mı? 5) yarı çıplagım, umreye gitsem olur mu? ayrıca arayıp da telefon görüşmesini sohbete çeviren tipler var.Allah akıl fikir versin.her konuda fikir beyan eden tipler,saatlerce dizi izleyenler konu dine gelince tvden izlemek dışında bir aktivitede bulunmuyor.
    Cevapla