Evlilikte sadece resmi nikah kıydırmak caiz mi?

SORU: Dini nikah dışındaki resmi nikahın bir geçerliliği var mı, sadece resmi nikah kıyılıp dini nikah kıyılmadan evlilik gerçekleşmiş olur mu?

Evlilikte sadece resmi nikah kıydırmak caiz mi?
GİRİŞ 06.09.2010 09:30 GÜNCELLEME 06.09.2010 09:30 KAYNAK HABER7
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR


CEVAP:'' Nikah şahitler huzurunda yapılan bir anlaşmadır, bir ilandır. Şartları yerine getirilen bir nikah resmi de olabilir, dini de olabilir farketmez.  Ancak her ikisi de kıydırılırsa vicdanen rahatlanmış olunur. ''

Haber7

YORUMLAR 3
  • ugur yıldırım 12 yıl önce Şikayet Et
    nikah. en basit örneği nihak kıyılması için 2 erkek şahitin olması gerekiyor ama resmi nikahta bu şart aranmıyor
    Cevapla
  • teoman oraloglu 13 yıl önce Şikayet Et
    iki çeşit alim vardır. dünya alimi ve ahiret alimi.. bunları ayırd etmek için Bak: imam ı Rabbani mektubat ve imam ı Gazali ihya i ulumid din),, ve dünya alimleri helaktedir.
    Cevapla
  • teoman oraloglu 13 yıl önce Şikayet Et
    eyyy müslüman. eyy fetva veren müslüman kişi,, yakin ehlinden sana bir nasihat. dini islam nikahı yapılmamış bir kişi zinadadır.. eşlerden birinin islam dairesinin dışına çıkması halindede nikah fes olur(Eşlerden biri islam dışına nasıl çıkar, bunuda imam ı Gazalide bulun okuyun- Fıkıh tada vardır). Dini islamda fes olan nikahtan sonra kendilerinin dahi haberi olmadan yürüyen birliktelikteleride zinadır. Artık bunları müslümanlara öğretiniz.Vebal altındasınız. Bu işler sizin bildiğiniz gibi değil.bu bir nasihattir.
    Cevapla