Balıklıgöl Ramazan'a hazır

Hz. İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki tarihi öneme sahip mekanlar, Ramazan ayı öncesi yeniden ışıklandırıldı.

Balıklıgöl Ramazan'a hazır
GİRİŞ 31.07.2011 12:03 GÜNCELLEME 31.07.2011 12:03 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

''Dünya'nın en büyük doğal akvaryumu'' olarak da adlandırılan, üç semavi dinin mensupları için de kutsal kabul edilen ve bu yönüyle her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan Balıklıgöl, Şanlıurfa Belediyesince hazırlanan proje kapsamında yaklaşık 1,5 ay önce ışıklandırılmaya başlandı.

Hz. İbrahim'in ateşe atıldığı yer olarak bilinen Halilürrahman Gölü, dergah ve çevresindeki camiler ile Urfa Kalesi'nin bulunduğu alana profesyonel bir ekip tarafından yeni ışıklandırma sistemleri döşendi.

Yerleşkedeki göllerde bulunan balıkların bulunduğu alanın aydınlatılmasıyla ilgili çalışmalara ise kısa süre sonra başlanması planlanıyor.

''BALIKLIGÖL TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ''

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balıklıgöl'ün Türkiye için çok önemli bir dünya mirası ve tarihi eser olduğunu belirterek, bu nedenle çok özen gösterdiklerini söyledi.

Balıklıgöl'ün, üç semavi dinin atası sayılan İbrahim Peygamber'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak anıldığını ifade eden Fakıbaba, ''Yani ateşin su, odunların da balığa dönüştüğü yer burası'' dedi.

Söz konusu alanda ışıklandırmanın yeni yapıldığını ancak yine de yeterli olmadığını dile getiren Fakıbaba, bu konuda Valilik ile ortak bir proje üzerinde çalıştıklarına değindi.

Hem ışıklandırma çalışmaları hem de temizlik bakımından Ramazan ayına hazır olduklarını ifade eden Fakıbaba, sözlerini şöyle tamamladı:

''Balıklıgöl, Türkiye için çok önemli bir dünya mirası ve tarihi eser, bu nedenle çok özen gösteriyoruz. Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar buraya gözü gibi bakıyor. Işıklandırma çalışması belediyemiz tarafından projelendirildi ve 1,5 ay içinde yapıldı. Projeler devam edecek. Eksiklikler var, onları gidermeye çalışıyoruz. İnsanların bu şehre geldiğinde hayranlıkla gezebileceği bir şehir haline getirmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz. İnanıyorum ki 2014'e kadar çok farklı bir Şanlıurfa olacak.''

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL