Vali Mutlu, tarihi Yeni Camii'nde iftar etti

Eminönü'nde, tarihi Yeni Cami önünde kurulan iftar çadırında iftar yemeği verildi. İftara katılanlardan biri de İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu idi.

Vali Mutlu, tarihi Yeni Camii'nde iftar etti
GİRİŞ 01.08.2011 23:52 GÜNCELLEME 01.08.2011 23:52 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ramazan ayının, paylaşma, birlik, beraberlik ve sevgi ayı olduğunu belirterek, ''İhtiyaç sahipleriyle, yolda kalmışlarla ve iftara yetişemeyenlerle birlikte güzel bir sofrada buluşmak ramazanın bereketini bizlere hissettiriyor'' dedi.

İftar öncesi mehter takımının konserinin ardından, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, temsili olarak iftar topunu patlattı.

Daha sonra, belediyenin cami önüne kurduğu 5 bin kişilik iftar çadırında ezanın okunmasıyla yemek dağıtımına başlandı. İftarda, vatandaşların yoğun ilgisi dolayısıyla çadır önünde uzun kuyruklar oluştu.

İftarın ardından konuşan Vali Mutlu, ramazanın ilk iftarında vatandaşlarla bir arada bulunmanın mutluluğunu ve huzurunu hissettiğini belirterek, tutulan oruçların kabul olması ve ramazan boyunca bolluk ve bereket içinde iftar açılması dileğinde bulundu.

Mutlu, ''Ramazan ayı, paylaşma, birlik, beraberlik ve sevgi ayıdır. İhtiyaç sahipleriyle, yolda kalmışlarla ve iftara yetişemeyenlerle birlikte güzel bir sofrada buluşmak Ramazan'ın bereketini bizlere hissettiriyor'' diye konuştu.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de her Ramazan'ın ilk gününde İstanbul Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın ev sahipliğinde Fatih Belediyesi organizasyonuyla iftar yemeği verildiğini belirterek, ''Ramazanda paylaşmanın, küskünlükleri bir tarafa itmenin, Yaradana ibadetin yapıldığı ilk günde Valimize ve eşi Gül Mutlu'ya huzurunuzda teşekkür ediyorum. Sevdiklerimizle nice ramazanlara'' dedi.

Konuşmaların ardından Vali Mutlu ve Belediye Başkanı Demir vatandaşları sofralarında ziyaret ederek, sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL