Ramazan'ın ilk cumasında tarihi cami doldu

Ankaralılar, ramazan ayının ilk cumasını karşılamak üzere sabahın ilk saatlerinde Hacı Bayram-ı Veli Camisi'ne akın etti.

Ramazan'ın ilk cumasında tarihi cami doldu
GİRİŞ 05.08.2011 09:07 GÜNCELLEME 05.08.2011 09:07 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

Yüzlerce yıldır ezan sesinin yankılandığı Hacı Bayram-ı Veli Camisi'ne teravih namazına gelen müminler, geceyi de cami avlusu ve çevresinde geçirdi.

Kumanyalarıyla sahurlarını yapan inananlar, daha sonra ramazan ayının ilk cuma gününün sabah namazını tarihi camide kıldı.

Kılınan sabah namazının ardından, tesbihat yapıldı ve dua edildi. Namazın ardından vatandaşlar Hacı Bayram-ı Veli'nin türbesini de ziyaret ederek, dualar etti.

Sabah namazını tarihi camide kılan bazı vatandaşlar, ramazan ayının ilk cuma günü olması dolayısıyla Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde olmak istediklerini, burada namaz kılmaktan son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Şehir dışından geldiklerini belirten bir grup genç de ramazan dolayısıyla türbe ziyaretlerinde bulunduklarını, sabah namazını Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde kıldıktan sonra Ankara ve civarındaki türbeleri ziyarete devam edeceklerini söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL