İzmir Bornova'da hergün bin kişiye iftar

İzmir'in Bornova ilçesinde her gün yaklaşık 1000 kişi, belediyenin ve yardımseverlerin desteğiyle kurulan iftar sofralarında orucunu açıyor.

İzmir Bornova'da hergün bin kişiye iftar
GİRİŞ 05.08.2011 22:10 GÜNCELLEME 05.08.2011 22:10 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

 Bornova Belediyesinin öncülüğünde, ilçe genelinde kapalı ve açık 5 merkezde kurulan iftar sofralarında ihtiyaç sahiplerine ve vatandaşlara yemek dağıtımı yapılıyor. Bu merkezlerden ikisinde iftar saatinde yemekler evlere servis edilirken, diğer 3 noktada ise vatandaşlar kurulan sofralarda orucunu birlikte açıyor.

Bornova Belediyesinin yanısıra hayırseverlerin ve çeşitli sponsorların da destek verdiği iftar yemeklerinde günlük 1000 kişinin iftar yaptığı belirtildi.

İlçe merkezindeki katlı otoparkın altında belediye tarafından kurulan iftar noktasında vatandaşlar, iftar saatinden önce yemek kuyruğuna giriyor. İftar saatine yakın yemeklerini alan vatandaşlar, kurulan masalarda oruçlarını açma fırsatı buluyor.

İftar noktasında orucunu açanlardan Sevgi Saygın, ramazan ayını artan hava sıcaklığı ve susuzluğa rağmen güzel geçirdiğini belirterek, ''İftar noktasına ilk defa geldim. Daha önce böyle bir yerde orucumu açmamıştım. Çevremden duydum ve merak ettiğim için burayı tercih ettim'' dedi.

Fatih Akartuna ise ramazan ayının güzel ve eğlenceli geçtiğini belirterek, orucunu genellikle iftar noktalarında açtığını söyledi.

Öğrenci Tuncay Kurtul da, sıcak havaya karşın ramazan ayının iyi gittiğini dile getirerek, kendisinin de orucunu iftar noktalarında açtığını anlattı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL