600 yıllık namazgahta teravih namazı

Osmanlı'nın ilk dönemlerinde ordunun savaşa giderken ya da dönüşte topluca namaz kılıp dua ettiği, namazgahta, asırlar sonra vatandaşlar teravih namazını kılmanın heyecanını yaşıyor.

600 yıllık namazgahta teravih namazı
GİRİŞ 06.08.2011 00:09 GÜNCELLEME 06.08.2011 00:09 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde vatandaşlar, 604 yıllık tarihi Azepler Namazgahı'nda teravih namazını eda ediyor.

Osmanlı Devleti'nin ilk dönemlerinde ordunun savaşa giderken ya da dönüşte topluca namaz kılıp dua ettiği, Hocahamza Mahallesi Fener mevkisindeki namazgahta, asırlar sonra vatandaşlar teravih namazını kılmanın heyecanını yaşıyor.

Cerrah Hüseyin Camisi müezzini Kemal Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların aşırı sıcak olması nedeniyle ilçede bulunan tarihi namazgahta, ramazan süresince teravih namazlarının kılınacağını söyledi.

Bektaş, ''Burası, 1400'lü yıllarda Türklerin Anadolu'dan Rumeli'ye geçişlerinden sonra askerlerin namaz kılmaları için yapılmış bir açık namazgahtır. İklim olarak oldukça sıcak aylardayız. Bu nedenle halkımızın daha rahat nefes alarak teravih namazlarını kılmaları için böyle bir düzenleme yapıldı. Ramazan ayı boyunca burada teravih namazı kılınacaktır'' dedi.

Ramazanın son gününe kadar teravih namazlarının kılınacağı namazgah, 1407 yılında Beşe oğlu İskender Bey tarafından, sefere çıkan deniz tüfekçi erler veya Azepler için yaptırıldı.

Azepler, burada toplu namaz kıldıktan sonra sefere çıkıp yollarına devam ediyorlardı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL