Bursa İHH'dan yetimleri iftar yemeği

İHH Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Yavuz Bayram, ''Bursa'da Somali için 150 bin dolar nakit para toplandı. O parayı da yardım gemisiyle birlikte Somali'ye götüreceğiz''dedi.

Bursa İHH'dan yetimleri iftar yemeği
GİRİŞ 06.08.2011 23:53 GÜNCELLEME 06.08.2011 23:53 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

İHH Bursa Şubesi tarafından kentteki yetimler için BUSKİ Düğün Salonu'nda iftar yemeği verildi. Gecede 120 yetime bayramlık elbise ve kırtasiye yardımında da bulunuldu.

İftarın ardından konuşan Bayram, Bursa'daki üyelerin geçen yıl sel felaketi yaşayan Pakistan için çalışmalar yaptığını,üyelerin şimdi de açlık ve kıtlık yaşayan Somali için çalıştığını kaydetti. Bayram, ''Dünya Somali için ayakta. Herkes bir şeyler yapmak istiyor. Somali'de 600 yetim besliyoruz. Son yaşanan kıtlıktan sonra buna 400 yetim daha ekleyelim istedik. Çarşamba günü Gazze Gemisi Somali'ye yola çıkacak. Bursa'da Somali için 150 bin dolar nakit para toplandı. O parayı da yardım gemisiyle birlikte Somali'ye götüreceğiz.

Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan da, geçen yıl Ramazan ayında sel felaketi yaşayan kardeş ülke Pakistan için yardım topladıklarını hatırlattı.

Bugün de Afrika'da özellikle de Somali'de bir kıtlık, açlık felaketi olduğunu vurgulayan Kaptan, ''Allah'a hamd olsunki oralardaki kardeşlerimize yardım etme fırsatını bize veriyor. Geçen yılki felaketten sonra orada Emirsultan köyünün yapımına başladık. 2 ay önce tamamlandı ve açılışını yaptık. Şimdi de yetimhane yapıyoruz. Yetimhanemiz 2 ay içinde bitecek. Somali için de 10 kamyon yardım kampanyası başlattık'' diye konuştu.

İftar sonrası yetimlere bayram giysileri ve kırtasiye gereçleri verildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL