Vicdansızlar bunu da yaptı! Sadaka kumbarası...

Suriye’deki Türkmenler için kurulan giysi yardımının toplandığı kumbarayı çaldılar.

Vicdansızlar bunu da yaptı! Sadaka kumbarası...
GİRİŞ 09.01.2020 08:52 GÜNCELLEME 09.01.2020 08:52 KAYNAK HABERAKDENİZ.COM.TR
ÖNEMLİ KONULAR

Mersin’de vicdansızlar “pes doğrusu” dedirtecek hırsızlık yaparak, Suriye’deki Türkmenlere gönderilmek üzere kurulan giysi yardımının toplandığı kumbarayı çaldılar.

 Suriye Türkmenleri Yaşatma, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Çelik, Suriye’de çok zor şartlar altında yaşama tutunmaya çalışan Türkmenler için düzenledikleri yardım kampanyası çerçevesinde şehrin 30 yerine giysi, oyuncak ve ayakkabı gibi ihtiyaç malzemelerinin toplanması amacıyla sadaka kumbarası yerleştirdiklerini söyledi. Hayırsever vatandaşların bu kumbaralara attıkları yardım malzemelerini ayda bir-iki kez toplayıp Suriye’deki Türkmenlere ulaştırdıklarını belirten Başkan Çelik şunları söyledi:


 
“Suriye’de yıllardan beri süren iç savaş yüzünden insanlar açlık ve susuzluğun yanı sıra giysi, ayakkabı, kırtasiye gibi malzemeler konusunda da sıkıntı yaşıyorlar. Biz de bir nebze de olsa onlara yardımda bulunmak amacıyla Mersin Valiliği’nin izniyle kentin çeşitli yerlerine 30 yardım kumbarası koyduk. Hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz, bu kumbaralara giyilmiş elbiselerini, ayakkabılarını atıyorlar. Bazı vatandaşlarımız yıkayıp, ütüleyip ve paketleyip öyle kumbaraya bırakıyor. Biz de, bu kumbaralarda biriken söz konusu malzemeleri toplayıp ayda bir, zaman zaman da ayda iki defa tırla Suriye’deki Türkmen kardeşlerimize gönderiyoruz.”
 
ÇÖPE ATILACAK ÇORABA BİLE İHTİYAÇ VAR
 

Suriye’de insanların çok zor şartlar altında olduğunu hatırlatan Ali Çevik, “Çöpe atılacak çoraba bile ihtiyacımız var. Halkımızdan soğuk, yağışlı havalarda yokluk yüzünden üşüyen çocuklar hatırına yardımda bulunmalarını talep ediyoruz” dedi.
 
Duyarlı halkın yanı sıra vicdansız kişilerle de karşılaştıklarını belirten Suriye Türkmenleri Yaşatma, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Çelik, Yenişehir’de Necati Bolkan İlkokulu yanına yerleştirdikleri sadaka kumbarasının çalınmasının kendilerini çok üzdüğünü söyledi.
 
Bir kumbaranın kendilerine 2 bin liraya mal olduğunu vurgulayan Ali Çelik, şöyle devam etti:

 
“Hayırsever vatandaşlarımızın katkısıyla yaptırdığımız 30 kumbaradan biri maalesef çalındı. Hırsızların bu kumbarayı hurda fiyatına en fazla 200 liraya satabilirler. Ayrıca içindeki eşyaları da kumbarayla birlikte götürmüşler. Biz 50.Yıl Polis Merkezi’ne gidip müracaatımızı yaptık. Umarız bir an önce bu hırsızlığı yapan vicdansızlar bulunur ve gereken cezaya çarptırılırlar.”
 
SADAKA KUMBARASI İSTİYORUZ
 
Maddi durumu işi olan hayırsever vatandaşlara seslenen Başkan Çelik, “Mersin’e daha fazla sadaka kumbarası kurmak istiyoruz. Gönül isterdi ki 100 yerde kumbaramız olsun. Çünkü ne kadar kumbaramız olsa o kadar yardım toplarız. Dolayısıyla hayırsever vatandaşlarımızdan sadaka kumbarası talebinde bulunuyoruz” dedi.
 
Ali Çelik, giyim eşyalarının yanı sıra acil olarak çocuk bezine ve öğrenciler için de kırtasiye malzemelerine ihtiyaç duyduklarını, katkıda bulunmak isteyenlerin 0534 826 96 99 numaralı telefonu arayabileceklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL