Diyanet amca izin verdi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, camilerin kalpleri birleştiren birlik, bilgi ve kardeşlik mekanı olduğunu vurguladı.

Diyanet amca izin verdi
GİRİŞ 17.06.2017 12:12 GÜNCELLEME 17.06.2017 13:52 KAYNAK AA
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Artık birisi camide çocukları yüksek sesle azarladığı zaman çocuklar onlara şöyle cevap veriyorlar. 'Diyanet amca bize izin verdi.' Evet çocuklar Diyanet amca size izin verdi." dedi.

Görmez, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Han Camisi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, tüm tarih boyunca dini İslam'a sancaktarlık yapan Türk milletinin desteğiyle Diyanet İşleri Başkanlığının dünyanın birçok yerinde camiler inşa ettirdiğini belirtti.

Görmez, "Kırgızistan'daki bir camimizin yapımı bitmek üzere. Kıbrıs'ta bir camimiz birkaç ay içerisinde bitmek üzere. Arnavutluk'ta 4 minareli bir camimiz 1 sene içerisinde bitmek üzere. Afrika'nın Gana'sında Mimar Sinan'ın eserlerinin aynısı bitti, açılış bekliyor. Allah, Moskova'nın göbeğinde muhteşem bir camiyi bitirmeyi nasip etti. Tüm bunları tarih boyunca dini, İslam'da sancaktarlık yapmış bu aziz milletimizin yardımlarıyla yapıyoruz." ifadesini kullandı.

"Camiler kardeşlik mekanı"

Camilerin sadece namaz kılma mekanları olmadığına dikkati çeken Görmez, aynı zamanda kalpleri birleştiren birlik, bilgi ve kardeşlik mekanı olduğunu vurguladı.

Görmez, şunları kaydetti:

"Camilerde tüm insanlarla birlikte çocuklarla da Allah'ın evinde buluşmalıyız. Bu ramazanda çok üzücü bir tartışma yaşadık. Çocuk ve cami ilişkisiyle ilgili. O tartışmalar bizlere yakışmaz. Yer yüzünün en masum insanları mabetler ve camilerdir. Yeryüzünün en masum varlıkları ise çocuklardır. Masum çocuklar kadar kimse mabetlerde yakışmaz. Artık birisi camide çocukları yüksek sesle azarladığı zaman çocuklar onlara şöyle cevap veriyorlar. 'Diyanet amca bize izin verdi.' Evet çocuklar Diyanet amca size izin verdi. Millet olarak, teşkilat olarak bir çocuğu camide gördüğümüz zaman kalbimizde huzur doluyor. Fatih Sultan Mehmet Han hazretlerinin ismini bu camiye vermişsiniz. Cenabı Allah, rahmet eylesin. 'Siz saf tutarken çocuk sesleri duymuyorsanız geleceğinizden endişe duyun' diyor. Elbette caminin adabı vardır ama bu çocuklarımız, adabı o camide öğrenecekler. Çocuk camiyle buluştuğu zaman, cami çocukla buluştuğu zaman geleceğimizden emin oluruz. Bu yüzden çocuklar size kim ne derse desin bu sözü söylemeye devam edin."

Görmez, konuşmanın ardından, Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve diğer yetkililerle caminin açılışını gerçekleştirdi.

Görmez ve beraberindekiler, camiyi inceledikten sonra çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR 10
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Camide cemaatle namaz kılarken arka saflarda gülüşen, koşturan çocuk sesleri yoksa gelecek nesiller adına korkun. (Alıntı)
    Cevapla
  • Mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    Camiye çocuğu getirmek kolay diyanet amca becerebiliyorsa o çocuğu lise çağında getirsin camiye
    Cevapla
  • Urfali Apti 6 yıl önce Şikayet Et
    Cocukken getirmezsen Lise cagindayken hic getiremezsin !!
    Cevapla
  • Tuba 6 yıl önce Şikayet Et
    Eğer anne babası o çocuğa temel dini eğitimini vermediyse diyanet amcası ne yapsın bu saatten sonra..
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Camilerde ki çocuk profili toplumu ve evin aynasıdır
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu sadece cami meselesi değil, genel bir eğitim problemi oldu, çocuklar camide de okulda da evde de çok şımarık ve sorumsuz. Psikolojileri bozulacak zannıyla hiç bir sınırlama getirilmiyor, cuma hutbesinde çocuk sesinden hoca duyulmuyor, mesele çocuk olması değil nasıl orada olduğu bence
    Cevapla
  • adem 6 yıl önce Şikayet Et
    Size tamamen katılıyorum. Çocuk olsun olmasına da oyun bahçesine de çevrilmesin camiler.
    Cevapla
  • Emin 6 yıl önce Şikayet Et
    Evliya bi zat vardi adini unuttum, camide cok cocuk oluyormus, mubarek, cocuklara, yavrularim tamam camide şımarın ama en azindan ben namaz kılarken şımarın dermiş. Namaz kildiginda disaridaki seslerin hiçbirini duymazmis.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle