Ramazan sofralarınıza tat katacak sos tarifleri

Hem iftar menünüze hem iftar sonrası atıştırmalıklarınıza eşlik edecek sos tarifleri

Ramazan sofralarınıza tat katacak sos tarifleri
GİRİŞ 20.06.2017 15:19 GÜNCELLEME 20.06.2017 15:19

Ramazan sofralarınızı renklendirecek sos tariflerinin, iftariyeliklerinizin yanına çok yakışacağından eminiz. Patates kızartması, makarna, salata, kızarmış ekmek ve hatta iftar sonrası atıştırmalıklarla dahi yiyebileceğiniz sos tariflerini sizin için hazırladık.

Kızarmış ekmek yanına humus sosu

Önceden haşladığınız nohutları hazırda bekletin. Bir yandan sarımsakları doğrama robotuna atın ve ardından geri kalan tüm malzemeleri ekleyip robottan geçirin. Humusunuz hazır sayılır; istediğiniz baharatları da ekleyin. Yanında birkaç dilim kızarmış ekmekle sahurda da iftarda da bu lezzetin tadına doya doya varabilirsiniz.

Gerekli malzemeler

½ bardak pişmiş nohut
1 diş sarımsak
½ limonun suyu
1 yemek kaşığı tahin
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı biber
Kurutulmuş acı biber (İsteğe bağlı)
Zeytinyağı

Balkabağı sosu

Doğranmış balkabağını orta boy bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Aynı tencerede maya, zeytin, soğan çeşnisi, pul biber, tuz, toz kırmızı biber, kimyon ve acı biberi çırpıcı ya da blender yardımıyla ezin. Karışıma yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyin. İşte bu kadar; iftar sofrasında soğan halkası, köfte, tavuk ve patates kızartması ile sunabilirsiniz. Dilerseniz iftar sonrası atıştırmalık kuruyemiş ya da cipslerin yanında da servis edebilirsiniz.


Gerekli malzemeler

Yarım kilo doğranmış bal kabağı
½ fincan besin mayası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı soğan çeşnisi, pul biber, kırmızı toz biber, kimyon ve acı biber

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL